به تازگی در اجلاس رؤسای خبرگزاریها در سنپترزبورگ، شاهد اظهارات تکراری آقای پوتین مبنی بر تعامل با طالبان به عنوان حاکمان مستقر در افغانستان و البته تاکید بر لزوم ایجاد حکومتی با مشارکت همه اقوام و گروههای سیاسی و نوید سفر هیئتی از مسکو به این کشور بودیم...
به تازگی در اجلاس رؤسای خبرگزاریها در سنپترزبورگ، شاهد اظهارات تکراری آقای پوتین مبنی بر تعامل با طالبان به عنوان حاکمان مستقر در افغانستان و البته تاکید بر لزوم ایجاد حکومتی با مشارکت همه اقوام و گروههای سیاسی و نوید سفر هیئتی از مسکو به این کشور بودیم.
از سویی دیگر آقای سرگئی شویگو دبیر شورای امنیت ملی روسیه نسبت به فعال شدن اردوگاههای جدید آموزش شبهنظامیان در افغانستان هشدار میدهند.
این احتمال وجود دارد که این کنش متناقض روسها در جهت برآورد کردن نظر مردم و کشورهای منطقه باشد و با ادامه انفعال مردم و اپوزیسیون نسبت به این موضعگیری، احتمال به رسمیت شناخته شدن امارت توسط روسیه بسیار قوی خواهد شد، دامی که احتمالاً توسط آمریکا در منطقه چیده شدهباشد تا کشورهایی که اتفاقاً احتمال بالاترین آسیبها را از سوی امارت دارند در به رسمیت شناختن آن از یکدیگر پیشی گیرند. این تفکر مسکو ناشی از محاسبه اشتباه بر تعامل با "بخشی از ط.البان" است و تکرار اشتباه تهران.
ط.البان همانگونه که به مسکو سفر میکنند، به بهانه حج به عربستان و قطر و امارات هم سفر و با آمریکاییها گفتگو میکنند. آمریکاییها با توجه به هزینهای که برای افغانستان داشتهاند به این سادگی آن را رها نمیکنند و قدرت عمل در افغانستان همچنان در دست آمریکاییهاست.
◾️نقش مردم و اپوزیسیون افغانستان
ای کاش مردم افغانستان در اقصی نقاط دنیا قدرشناس آخرین لحظات طلایی کشور خود باشند و با تجمع در برابر سفارتخانههای روسیه این هشدار را به دیگر کشورها هم مخابره کنند که در صورت رسمیت بخشیدن به این "گروه به دور از تمدن و ضد انسان" و انداختن افغانستان به قهقرایی که سدهها مردم این کشور را به عقب میراند، حمایت این مردم را برای همیشه از دست خواهند داد.
◾️فراخوان رهبر جدید القاعده
چاپ مقالهای از سوی سیفالعدل که پس از ایمنالظواهری رهبری القاعده را در دست دارد در "لانگ وار ژورنال" نشان میدهد که او از حامیان القاعده در سراسر دنیا خواسته که به بهانه نجات غزه و برای کسب مهارت و آموزشنظامی به افغانستان مهاجرت کنند. خبری که پوشش رسانهای چندانی نداشتهاست.
◾️تکههای گمشده پازل را کنار هم قرار دهیم.
حال این سوال تکرار میشود؛ چرا آمریکاییها ۸۵ح میلیارد دلار سلاح سبک و نیمه سنگین را در افغانستان به جای گذاشتهاند؟
علت کمکهای هفتهای ۶۰ میلیون دلاری آمریکا به امارت چیست؟
چرا آسمان افغانستان بدون اعتراضی از سوی امارت در اختیار آمریکاییهاست؟
چرا امارت اعتراضی نسبت به ساختهشدن پایگاه نظامی در مرز بین افغانستان و پاکستان و در نزدیکی ایران ندارد؟
علت استقرار گروههای تروریستی در افغانستان و بیشتر در سواحل جنوبی آمودریا چیست؟
◾️اعلام خطر
با جمعبندی موارد یاد شده آیا این موضوع که روسها، هم با امارت تعامل داشته باشند و هم از کشورهای آسیایمرکزی در مقابل فعالیتهای گروههای تروریستی حفاظت کنند، منطقی به نظر میرسد؟
این فراخوان نمیتواند اعلام خطری به تهران برای تطهیر کنندگان ط.الب باشد؟
این کلیپها دقایقی از لایوهای اخیر استاد جعفریان در یوتیوب و اینستاگرام است، در این لایفها و گفتگوها، اخبار و تحلیلهایی با موضوع افغانستان به مخاطبان ارایه میشود که آنها را در هیچ رسانه دیگری نمییابید.
صورت کامل لایوهای پیشین در این کانال یوتیوب قابل دسترس است: